tisdag 8 december 2009

Julklappstips

Det lackar mot JUL, och det betyder att du förmodligen som bäst sitter och funderar på vad du ska köpa till nära och kära. Har jag rätt? Kanske sitter du också och när en och annan tanke på den otrevliga konsumtionshets som brukar infinna sig ungefär en sekund efter adventsstakens sladd infogats i eluttaget därhemma i vardagsrummet. Här på bibblan råder som alltid ett stort lugn på köpfronten, däremot har vi ägnat några dagar åt att gå igenom vårt allt mer kaosartade källarförråd där allehanda utgånget skräp trängs och tar plats från våra dyrbara magasinsböcker. Eftersom vi är emot onödigt slängande tänkte vi nu försöka prångla ut följande som potentiella julklappar. Kanske känner du någon som passar in i följande typbeskrivning? Hör av dig, gärna snart (det är lite akut).

Till den folkhemsnostalgiske: cirka 1511 riksdagspropositionshållare i brun plast, troligen tillverkade kring år 1972. Pris: 0 kronor

Till den övervakningsroade, kanske med många dyrbara föremål hemma: en gammal larmbåge. Kan med fördel även användas som skulptur av den som uppskattar modern, samhällsnära konst. Pris: 0 kronor (installation sker på egen risk)

Till analfabeten: en bokhylla utan hyllplan. Den perfekta gåvan till den som tycker om att säga "jag har minsann en mycket trevlig bokhylla hemma" utan att för den delen behöva ljuga om att den innehåller någon som helst litteratur. Pris: 0 kronor

Till den matlagningsroade: ett gigantiskt, mångfunktionellt kärl. Enligt uppgift "rikt på asbest". Kanske något för julgröten? Pris: 0 kronor (biblioteket ansvarar ej för eventuella biverkningar av köp)


Och slutligen, till den överarbetande karriäristen: en betonggrå kontorsstol med brant sluttande säte. Garanterat omöjlig att sitta kvar på, lika bra att ta rast alltså. Pris: 0 kronor (kasserad musmatta medföljer)

Skynda fynda!

Inga kommentarer: