onsdag 3 februari 2010

Tre vårtecken i snöstormen


1. Vårsalongen 2010
Trots den något motbjudande affischen (känns svårt att titta länge på den!) är vårsalongen ett säkert vårtecken. Jag blir alltid så upplivad efter att ha varit där. Absurda idéer och oväntade konstuttryck är det som mest imponerar här. Om det sen är bra eller dålig konst överlämnar jag till sanna konstbedömare. För mig är det en vitamininjektion.

2. Vårens Babyträffar
Nu är vårens Babyträffar i full gång på biblioteket! Glada föräldrar och rätt så glada bebisar har villigt rimsat och ramsat, viftat med armar och ben, stämt upp i mormors lilla kråka och lånat några trevliga böcker som "passar när barna är små". När det hela är över dröjer sig en allmänt positiv stämning kvar samt stora vattenpölar av smält snö.

3. Metodverkstans nya fina lokaler
Lidingös Metodverkstad tar emot förskolegrupper och klasser tillsammans med sina pedagoger. Här får man tillsammans med Metodverkstans proffsiga personal helt ägna sig åt skapande verksamhet t ex göra fina collage i tyg, jobba med lera eller måla något vackert. Heder åt er som jobbar där och heder åt kommunen som sätter värde på en så kreativ och berikande verksamhet. Nu har Metodverkstan flyttat in i den gamla klockarbostaden bredvid Klockargårdens skola och fått lokalerna uppfräschade. Härligt!

1 kommentar:

moa sa...

Men det bästa vårtecknet av alla är ändå att Allsvenskan snart börjar! Första hemmaträningsmatchen för AIK (det enda laget som räknas såklart) nu på lördag. Kommer ihåg förra året, då blev det skidspår i snön när de spelade, lär ju bli gräva gångar genom den i år men ändå!

Hoppas det inte blir snöstorm bara, som i BP-Väsby (med inlånad AIK-målvakt)...