tisdag 20 april 2010

Strandsatt bibliotekarie


Någon kanske undrar var bibliotekets utmärkta barn- och ungdomsbibliotekarie, tillika Biblioteksbellas eminenta skribent Moa tagit vägen. Vi ber att få meddela att hon sitter fast i Portugal med anledning av flygförbudet i vulkanmolnets spår.

Förhoppningsvis är hon bokstavligen strandsatt på någon vacker playa med paraplydrink och en god bok, medan vi andra går här och saknar henne med askregn i skyn och en och annan fjuttig blåsippa på grågrön mark.

Skynda dig hem nu, Moa! Biblioteksbellas läsare behöver dig!

Ps. En hel del arbetsuppgifter har hopat sig här, det blev lite trångt på våra skrivbord så vi dumpade det på ditt istället.

4 kommentarer:

Markus Welin sa...

Jättekul blogg! Har använt er som exempel under föreläsningar om sociala medier faktiskt. En synpunkt dock - ni borde ha en facebook-page istället för en profil.

Jenny sa...

Hej Markus, tack och så hejdundrande roligt att höra!

Och jag håller med - visst borde vi ha en page istället för profil. När vi skaffade konto åt Biblioteksbella var det inte så vanligt med "pages" (vet inte ens om de hade inför det än) och därför blev det en profil istället. Man kanske kan konvertera på nåt smart sätt?

moa sa...

Tack Jenny! En vecka försenad är jag äntligen på plats. Så kan det gå. (Och strandad innebär lika delar strand som stadsutflykter, rätt så trevligt efter omständigheterna..). Kanske dyker det upp nån biblioteksrelaterad bild om tekniken är riktigt snäll.

Markus Welin sa...

Hej Jenny!

Tipsar gärna hur ni kan göra - går dock inte att konvertera rakt av.

Skapa en "page", sen uppdaterar ni er status på profilen, där ni informerar om att ni går över till en page och att all aktivitet kommer att gå via denna i fortsättningen. Ni kan också skicka en inbjudan till er page till alla era vänner via funktionen "föreslå till vänner". Sen kan ni välja om ni vill radera er profil, eller låta den ligga kvar passivt.