onsdag 29 september 2010

Nyheter i korthet

Johan Hakelius
Lokalt: Nu på lördag den 2 oktober släpps biljetterna till föreläsningen med Johan Hakelius som går av stapeln här på Lidingö stadsbibliotek onsdag den 13 oktober. Hämta din biljett i lånedisken (gratis) redan när vi öppnar kl 11.00! Framför allt kommer det att handla om Hakelius nya bok Döda vita män Ladies men vi hoppas även få veta vad som gör äkta tweed äkta.

Kulturnyheter: Det noteras i förbigående att en ny (gammal) biblioteksdebatt utbrutit i spåren av den nyss genomförda bok- och biblioteksmässan. Det är Jonas Thentes krönika i DN som framkallat reaktioner. Biblioteksbella undrar varför en skicklig kulturjournalist skriver avsiktligen vilseledande debattreferat istället för att ägna sig åt t ex, tja, varför inte journalistik?

Sist ekonominyheter: HQ bank inspirerar till fler finansvurpor samt denna lilla dikt:

Den som spar, han har
vissa dar

2 kommentarer:

Johan Hakelius sa...

Hej,

vill inte verka petig och jag talar förstås gärna om Döda vita män också. Den kom förra året och finns nu i pocket. Men jag tror nog att tanken var att jag skulle tala om min nya bok. Den heter Ladies och behandlar excentriska brittiska damer.

Camilla sa...

Hej Johan! Vi ber så mycket om ursäkt, naturligtvis ska det vara Ladies. Det ska bli intressant att höra mer om de exentriska damerna och hur boken växte fram! Välkommen!