fredag 1 oktober 2010

Utvecklingsbenägen bibliotekschef sökes

Vår bibliotekschef går i pension och Lidingö stad söker nu en efterträdare till vårt fina bibliotek. Tipsa gärna vänner och kollegor som du tycker passar för jobbet!

Käcka medarbetare i Lidingö stad

Om biblioteket

Stadsbiblioteket ligger centralt i fräscha lokaler mitt i Lidingö centrum och har dagligen runt 1000 besökare. Biblioteket har ett stort sortiment av fack- och skönlitteratur på olika språk i såväl tryckt som elektroniskt format, tidningar, musik, filmer och databaser.

Vi anordnar också bland annat kulturprogram, utställningar och kulturlördagar samt bistår med advokathjälp. Verksamheten har ett brett utbud för alla målgrupper.

(Allt om biblioteket kan du naturligtvis läsa på lidingo.se/bibliotek.)


Arbetsuppgifter

Som chef för vårt lokala kunskapscentrum blir du en viktig drivkraft i arbetet med att minska informations- och kunskapsklyftorna mellan olika grupper i samhället. Genom att leda verksamheten och dess utveckling ser du till att vårt trivsamma bibliotek ständigt är uppdaterat och tilldragande. Det betyder inte minst att du bidrar till Lidingö stads arbete med att göra kommunens skolor till Sveriges bästa. I rollen får du bland annat sätta upp mål för och organisera verksamheten. Därför är det viktigt att du ständigt följer samhällsutvecklingen och ägnar dig åt omvärldsbevakning.

Det blir även du som får hålla utvecklings- och lönesamtal med den personalgrupp du kommer att leda. Dessutom blir du föredragande i biblioteksfrågor inför kultur- och fritidsnämnden.

Lika självklart får du ansvara för vår ekonomi. Det innebär löpande bokföringsarbete, resultatuppföljning samt budget- och bokslutarbete. Du kommer dessutom att ingå i förvaltningens ledningsgrupp.


Kvalifikationer

Du som söker har adekvat akademisk utbildning, förmodligen från bibliotekshögskolan. Du är dessutom en branscherfaren ledare med gedigen kunskap om biblioteksverksamhet och arbete i offentlig sektor. För att nå framgång i rollen behöver du också ha erfarenhet av budget- och ekonomiuppföljning.

Eftersom vår strävan är att ständigt förnya och förbättra verksamheten, behöver du vara en utvecklingsinriktad och kreativ ledarpersonlighet med förmågan att se kundens behov. Du har stort servicefokus i ditt arbete och brinner för att sprida information, kunskap, bildning och fördjupad upplevelse.

Att du är flexibel och trygg i chefsrollen är också avgörande för rollen, liksom att du har hög integritet och är självgående. Naturligtvis är din kommunikativa förmåga mycket god.


Kontaktperson

Amanda Pusa-Edwall, Advice Executive Search, tel. 08- 545 497 03.


Sök jobbet

Via Offentliga jobb senast 29 oktober 2010.

Inga kommentarer: