onsdag 3 november 2010

En fråga om uppfostran

Barnet är mannens fader skaldade William Wordsworth. Bortser man från att poeten, på känt gubbmanér, inriktar sig på endast halva befolkningen så är det ganska kloka ord. Allt barnet upplever som liten är med och skapar det som sedan ska utvecklas till en social, vuxen varelse.

Vad kan då vara en bättre miljö för de små farsorna och morsorna i jakten på en god uppfostran åt sina vuxna jag än bibliotekets barnavdelning?! Är det rent av bilderbokstrågen som är den egentliga föräldrahyllan?

Här kan man till exempel låna någon av Augustprisaktuella Eva Lindströms böcker. Den nominerade heter Jag tycker inte om vatten men i Lindströms fall gäller "blunda och peka- principen". Allt är nämligen bra!

På vår hemsida finns ännu mer boktips och förslag på roliga aktiviteter för barn här på biblioteket. Nu under höstlovet har vi till exempel både spöktimmar och mangaverkstad! Spöktimmarna är imorgon torsdag och mangaworkshopen på fredag och det finns fortfarande platser kvar så skynda! Mer information här.

Och ett bra tips är att inte hålla igen. Uppfostran av en vuxen är nog inte det lättaste. Vi har ju en tendens att glömma och förtränga vad som faktiskt är viktigt i livet.

Inga kommentarer: