onsdag 15 december 2010

15 anledningar att skaffa lånekort på Lidingö stadsbibliotek - del 6-8

Bild från boken Tomanis liv av Christine Nöstlinger
Fortsätter väl med anledningar att skaffa lånekort, det blev ju himla bråttom här om vi ska få in 10 anledningar till nu under höstterminen (ok det stod hösten men jaja…). Här kommer tre till:

6. Botanisera i närmagasinet!
Närmagasinet är de där hyllorna nästan längst bort på vuxenavdelningen där man själv kan rulla hyllorna och rota fram gamla godbitar. Finns en klassiker inte i vanliga hyllan är ett hett tips att leta här. Och det är också språkkursernas förlovade land. Se bara upp så att du inte mosar någon i läskiga hyllorna...

7. Läs en bilderbok. Läs flera!
Välj bland alla våra fantastiska bilderböcker. Gittan, Aston, Bäbis och Grodan – alla bor på barnavdelningen! Förutom när de tillfälligt flyttar hem till någon alltså.

8. Fjärrlåna mina älsklingsböcker
Ibland går ju böcker sönder och går inte att köpa in. Och det har tyvärr hänt med två av mina bästa bilderböcker Bröllopet i Marsipanien av Lena Karlin och Tomanis liv/Tomanernas liv (olika namn i olika upplagor) av Christine Nöstlinger (kolla bara den fantastiska bilden ovan på den sistnämnda boken!). Då är det tur att man kan fjärrlåna från andra bibliotek! Vill du ha en bok som kanske bara finns att låna i Lund och känner inte för att tävla om en biljett i SJ:s prissättningssystem? Be om att fjärrlåna boken. Kostar 20 :-. Fyll i direkt här eller prata med någon i informationen.

2 kommentarer:

Anna-Stina sa...

Tomanis liv! Det var det längesen man läste - gillar!

Tvillingarnas bokbuffé sa...

Tomanis liv är en underbar bok. Vi har faktiskt en hemma som är utrensad från ett bibliotek.
Kolla gärna in vår julkalender på http://tvillingarnasbokbuffe.blogspot.com/