lördag 26 mars 2011

Efter festen


Ojoj, vilket firande det var i lördags! Fullt med folk, godis, tävlingar, grym ung poesi, fullt ös i konstverkstan för kidsen med origami i fokus och superintressant föreläsning med Henrik Berggren. Helt fantastisk lördag helt enkelt! Kan inte tänka mig att det skulle kunna bli ett bättre 15-år-i-centrum-firande. Jag var helt uppe i varv när jag kom hem - vilket är ett bra betyg! Här kommer lite bilder från dagen.
Lördagen började med barnpysslet där Lotta Frost Berggren hade fullt upp hela dagen med origami och andra vik- och klippyssel med barnen. Superfina origamifigurer och andra konstverk producerades på löpande band av tillströmmande barn.


Det här med öppen scen nere i vår Unga vuxna-hörna var en succé! Vi hade grymt duktiga poeter/skribenter som ställde sig vid mikrofonen och gav allt. Ni var verkligen grymma! Det här kommer vi absolut att köra igen. Folk satte sig eller ställde sig en stund och lyssnade. Jag själv var helt bergtagen av hur fantastiska skribenter vi har i vår skrivarcirkel på bibblan. Och modiga, som vågar ställa sig framför en mikrofon och dela med sig av sina innersta tankar.


Den avslutande programpunkten fyllde hörsalen och på slutet var det riktigt svettigt. Henrik Berggren trollband med sin föreläsning om arbetet med memoarerna Underbara dagar framför oss och om personen och politikern Olof Palme. Ingen ville egentligen gå hem. Och frågestunden ville inte ta slut. Synd att vi tyvärr inte kan ha öppet biblioteket dygnet runt, för då tror jag att föreläsningen och diskussionen inte varit slut förrän det var dags att släcka ner för Earth hour kl 20.30. Ni släckte väl ner hemma? Det gjorde vi.Nu pågår rättningen av jubileumstävlingarna för fullt! Ojoj, vad spännande och avundsjuk jag är på er som kammar hem våra finfina bokpriser. Vinnarna meddelas per mejl eller telefon. Så ni som deltagit i tävlingarna - häng vid telefonen eller uppdatera mejlkorgen den närmaste tiden - snart kanske det kommer ett meddelande om att ni har priser att hämta på biblioteket. Så grattis till alla er blivande vinnare! Och grattis till Lidingöbibblan som firar 15 år i centrum torsdag 31 mars! Hurra!

Inga kommentarer: