torsdag 10 mars 2011

Lovisa tipsar om Peter Pohl


Vi har en praoelev här på biblioteket just nu! Hon heter Lovisa, går i åttan och här är ett boktips från henne:

Man kan inte säga allt av Peter Pohl
Boken handlar om Fredrik som är ungefär 16 år. Han har en syster som är några år yngre och heter Susanne. Fredrik och Susanne har en mamma som inte brukar vara hemma så mycket och ungdomarna får då ta hand om sig själva och hjälpa till i hemmet. De brukar bestämma en tid som Susanne ska vara hemma till, när hon har varit med sina kompisar. Den tiden passar hon alltid.

En dag när Fredrik sitter hemma framför datorn upptäcker han att Susanne inte har kommit hem i tid, hon som alltid brukar passa tiden. Fredrik bestämmer sig för att vänta ett litet tag till och fortsätter med det han höll på med framför datorn. När han tittar på klockan lite senare skulle Susanne ha varit hemma för jättelängesedan. Fredrik avslutar det han gör och går ut för att titta efter henne. Han börjar leta på lekplatsen. Där hon var senast Fredrik såg henne med kompisarna. När han kommer fram dit ser han att lekplatsen är full av människor som ser ut att vara publik och platsen är upplyst som om det är någon slags cirkus på gång, men när han kommer ännu närmare ser han att det inte är någon cirkus. Utan något helt annat…

Jag tycker att den här boken var väldigt bra och rekommenderar den. Den är spännande och man vill inte sluta läsa i den. Ibland kan den dock bli lite långtråkig mellan händelserna men annars är den spännande. Framsidan passar bra till boken för att den ser spännande och läskig ut. Det är precis det som boken är. Betyget jag ger den här boken är 4/5 för att den var spännande och för att framsidan passade så bra till bokens handling.

/Lovisa, praoelev våren 2011

Inga kommentarer: