måndag 11 april 2011

Sällsynta specialagenter bekämpar brödrostar


Trots att vårvärmen infann sig i helgen och man mest ville avnjuta en kopp kaffe på någon soldränkt uteservering, hann jag prova det senaste tv-spelet som kommit in till biblioteket: G-force.

Barnspel och spel som bygger på filmer är som regel utvecklade med låg budget med obefintlig handling, många buggar och dålig navigering som följd. G-force är ett barnspel som bygger på filmen med samma namn. Mina förväntningar var med andra ord inte särskilt höga. Det som ändå fick mig att prova G-force var marsvinen. Hjältarna i spelet är marsvin! Marsvinet Darwin och hans specialtränade vänner ska på uppdrag av den amerikanska regeringen utföra ett viktigt uppdrag för att rädda världen, men blir attackerade av onda köksapparater som har väckts till liv.Alla som har haft riktiga marsvin vet att leksaker, filmer och andra avbilder sällan gör marsvinen någon rättvisa. Men i det här spelet har man lyckats pricka rätt på alla de små detaljer som man som marsvinsägare så väl känner igen: munnen och det lätt nyfikna, lätt förvånade ansiktsuttrycket, de vippande öronen, de små framtassarna och större bakbenen, och så naturligtvis den karaktäristiska gången.

Bortsett från marsvinen var faktiskt även spelet i övrigt förvånansvärt bra. För att vara ett barnspel som bygger på en film alltså. Den här veckan släpper vi spelet för utlån. Så är du barn, förälder som ska spela med ditt barn eller, som jag, marsvinsälskare - då kan du med fördel låna hem det här spelet nästa gång du är på biblioteket!

1 kommentar:

Birgitta sa...

En sådan rolig blogg! Så trevligt ni skriver allihopa. Inspirerande!
Hälsningar
Birgitta M