tisdag 3 maj 2011

Händelsen med hunden på balkongen

Ett bevis på att bibliotekspersonal är ett hjälpande och problemlösande folk blev tydligt i dag när en liten hund skapade stor dramatik och engagemang på biblioteket. En stackars yorkie hade förirrat sig till grannbalkongen i ett närliggande hus och kunde inte komma tillbaka till sin egen balkong igen. Ingen hemma hos någon av balkongägarna. Hela biblioteksstyrkan engagerade sig och försökte komma fram till en lösning till hur hunden, som skällde i högan sky och desperat försökte komma tillbaka till sin balkong, skulle befrias från sin tillfälliga felparkering. HUR SKA VI RÄDDA HUNDEN?! Fastighetsägare kontaktades, telefonnnummer till grannar letades - efter många kringelikrockar - fram. Och många "Ooooh:n" utbrasts när den lilla hunden med det lilla huvudet stack ut huvudet genom spjälorna på balkongen och tittade ner på förbipasserande. "NEEEEJ, inte hoppa!!"

Efter idogt arbete spårades ägaren och hunden räddades tillbaka till sitt rätta hem. Puh, nu kan alla andas ut.

PS 1. Samtidigt hjälpte vi ju så klart alla låntagare nere i disken också. Multitasking på högsta nivå!

PS 2. Vi har i dag även stöttat Hjärnkolls manifestation för ett psykiskt friskare Sverige genom att belysa vikten av att våga prata om psykisk ohälsa. Det kan man läsa mer om här: http://www.hjarnkoll.se/

PS 3. Ni har väl förresten inte missat den finfina boken Den besynnerliga händelsen med hunden om natten av Mark Haddon? Appropå hundar liksom. Om ni inte läst den, så kom in och låna vetja!

Inga kommentarer: