fredag 3 juni 2011

Nyinkommet

Från och med 30 maj har vi förlängda lånetider, så att alla kan ta med sig en stadig bunt böcker till sommarens vistelseorter, och ändå hinna lämna tillbaka i tid!

Vad ska man då låna? På vår skyltvägg för nyinkomna böcker har vi litteratur så splitterny att du garanterat inte hunnit läsa den ännu! Här följer några tips på rykande färska publikationer:Inled sommaren med en djupdykning i John Ajvide Lindqvists bisarra och skrämmande värld! Hans nya bok Låt de gamla drömmarna dö är en samling av noveller och småtexter för alla oss som läst hans romaner med god behållning.För den som har en dragning till lyriken har det nyligen utkommit en matig biografi över en av våra främsta: Tomas Tranströmer - ett diktarportätt av Staffan Bergsten ger en bild av poetens levandsförlopp i dess olika skeden.Den mer praktiskt lagde förbereder sig lämpligast inför stundande västkustvistelser med studier i ordvitseriets ädla konst.


Annars är ju deckaren för många det självklara sommarboksvalet. Känner du dig osäker på vilken deckare du ska välja finns hjälp att få: 221 Bra deckare du måste läsa innan du mördas från Svenska Deckarakademin har vi både till utlåning och som referensexemplar, så att den alltid finns tillgänglig på biblioteket!
Skulle inga av dessa tips falla läsaren i smaken återstår bara att skriva sin egen deckare. Hur man då går tillväga finns att läsa i Konsten att döda - Så skriver du en kriminalroman av Sören Bondesson.

Lycka till!

Inga kommentarer: