måndag 8 augusti 2011

Är du vår nya it-bibliotekarie?

Sugen på ett roligt och varierande jobb på det trevligaste biblioteket med de mest fantastiska kollegorna? Är du bibliotekarie med inriktining mot it, webb och biblioteksdatasystem? Då ska du söka det här jobbet!

Läs mer här: www.lidingo.se/jobb

Och besök bibliotekets hemsida förstås!

It-bibliotekarie

Arbetsuppgifter
Lidingö stadsbibliotek ligger beläget mitt i centrum och varje dag får vi nära 1 000 besök. Här kan man läsa/låna/lyssna på böcker, tidskrifter, musik, film eller använda våra datorer, släktforska eller bara umgås. Biblioteket är en öppen mötesplats dit alla är välkomna!

Vi arbetar aktivt med sociala medier som Facebook, Twitter och blogg. Vi har även ett stort utbud och fokus på e-medier. För att underhålla detta söker vi nu en bibliotekarie med inriktning mot it, webb och biblioteksdatasystem. Du kommer att ansvara för bibliotekets it-miljö med utveckling av webben, tillgängliggörandet av e-resurser och sociala medier samt budget.

Du kommer även att vara länken mellan bibliotekets it-system, stadens it-enhet och leverantörer. Du håller i personalens vidareutbildning inom it och webb, och driver även mindre projekt och utredningar. I arbetsuppgifterna ingår också att vara bibliotekschefen behjälplig med statistik, beslutsunderlag samt delta i bibliotekets informationstjänstgöring och fackbevakning.

Kvalifikationer
För att axla rollen som vår it-bibliotekarie krävs en högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande med några års erfarenhet som bibliotekarie med inriktning mot webbutveckling och it-samordning.

Som person är du strukturerad, utåtriktad och nyfiken. Du är kreativ och kommer ofta med nya idéer och kan uttrycka dig väl i tal och skrift samt har en pedagogisk förmåga. Erfarenheter av projektarbete är meriterande.

Anställning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Individuell lönesättning.
Tillträde: 1 september eller enligt överenskommelse.
Schema: Enligt schema. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår.
Antal platser: 1

Ansökan
Ansök här i samarbete med Offentligajobb

Senaste ansökningsdag:2011-08-21
Arbetsgivarens referensnummer:
A227002

Övrigt
Besök gärna vår webb om stadens arbetsliv och lediga jobb.
www.lidingo.se/jobb

Vid årskiftet 2012 inför Lidingö stad rökfri arbetstid.

Kontaktperson(er)
Rebecca Bachman , Bibliotekschef
Tel: 08- 731 37 52
E-post: rebecca.bachman@lidingo.se

Christina Jordison , Facklig representant SKTF
Tel: 08-731 37 59

Moa Stockstad , Facklig representant DIK
Tel: 08-731 37 58

På Lidingö hör arbete samman med hälsa. För våra 2 400 anställda är friskvård och utveckling i arbetet centrala inslag. När du mår bra så gör du också ett bra jobb, och kan tillsammans med våra entreprenörer ge 44 000 Lidingöbor den bästa servicen. Ett stenkast från Stockholms central, mitt i naturen.

Inga kommentarer: