tisdag 16 augusti 2011

Tänk om vi hade en liten bibliotekskattHär i centrum bor det en liten katt. Vi kallar den för Centrumkatten. Den är väldigt snäll och väldigt mjuk att klappa. I början av sommaren var den även inne och hälsade på oss på biblioteket ett par gånger. Vad som lockade in den just då har jag ingen aning om, ventilationen var nämligen ur funktion, så svalt var det inte. Men varje gång var den på väg mot barnavdelningen. Kanske hade den siktet inställt på sofforna där. Den gillar nämligen att ligga på bänken vid ingången till Konsum och där brukar tanterna sitta och vila och samtidigt klappa katten. Kolla förresten in skylten den ligger under! Pretty funny kitty, om du frågar mig.

Centrumkatten verkar ha det himla bra i alla fall. När den inte ligger på bänken under förbjudet-för-hundar-skylten, strosar den omkring på torget och kikar nyfiket in i alla butiker. Jag kan tänka mig att den säkert skäms bort med lite smått och gott av alla. För omtyckt är den. Man blir liksom så glad av den, där den lugnt tassar omkring på torget eller ligger och snusar på bänken. Den har en matte också, så den är inte hemlös eller så. Den gillar bara att vara ute och hänga i centrum.

Synd bara att den inte kan bo hos oss på biblioteket - för tänk vad mysigt att ha en liten bibliotekskatt som strosar runt bland hyllorna eller ligger på en soffa eller i en fåtölj och man kan klappa den när man vill. Katter och böcker i kombination är ju det bästa! Finns det förresten några bibliotekskatter där ute? Har ju hört talas om bokhandelskatter, men hur är det med biblioteken?

PS. Centrumkatten har förresten en Facebook-sida som man kan gilla! Hur fint som helst!

1 kommentar:

Linnea sa...

Såklart det finns bibliotekskatter!

http://opac.lidingo.se/pls/bookit6/pkg_www_misc.print_index?in_user_id=opac-l-e&in_password=opac-l-e1