fredag 13 januari 2012

Nya metoder för försenade böckerJag vet inte, vi kanske är lite förlegade på bibblan som bara skickar brev till våra låntagare när de är försenade med att lämna tillbaka sina låneböcker. Lite försynt så där kommer brevbäraren med ett litet fönsterkuvert där det står att boken eller böckerna är försenade. Ett litet KRAV högst upp för att förmedla att vi menar allvar.

Metoden som förespråkas på bilden kanske är lite mer rakt på sak och ger eventuellt snabbare resultat. Hur lagligt det är, är så klart en HELT annan fråga.

Vi har inte provat den här metoden hos oss. Känns lite besvärligt och resurskrävande att behöva söka upp och kidnappa eventuell avkomma eller nära släkting till den slarvande boklånaren för att sedan binda fast och under hot jaga rätt på bokslarvern. Att få tag på folk per telefon är ju inte det lättaste som alla vet. Så jag tror att vi fortsätter hålla oss till fönsterkuvert med officiellt brev, och telefonsamtal. Men vem vet? Kidnappar ni våra böcker alltför länge eller alltför ofta - kanske, kanske, kanske måste vi ta till andra metoder för att få igen våra älsklingar.

Så kontentan av det hela - lämna igen böckerna i tid. Annars... kommer ett litet kuvert med posten med det hotfulla ordet KRAV stämplat i inledningen.

Inga kommentarer: