torsdag 5 april 2012

Hus av skräp är inte skräpiga

Var på vernissage igår. Men inte vilket vernissage som helst utan en stadsvandring i en stad av skräp.

På Tekniska museet pågår nämligen ett projekt i regi av kulturföreningen Berglund där skolklasser från trean till sexan kommit och byggt egna hus och ritat teckningar kring hur deras drömstad skulle se ut.

I väldigt många stadsdelar regnar det godis och ofta är husen byggda av choklad, kanske med tak och chips. Mycket utopier alltså, gärna flera utopier i kombination, som på den här teckningen, där det trots att allt är gratis också regnar pengar:


Eftersom det är viktigt att ha roligt har väldigt många av stadens hus takterrasser för fest, inklusive polisstationerna. Även fotbollsplaner är ett dominerande inslag i Skräpstaden. Ser det inte ut som Råsunda?

OBS också grisformationen till höger i bild. Det är en vegetarisk restaurang i form av en ledsen gris som en påminnelse av hur ledsna grisar blir när de slaktas. Tänk på det, alla köttisar.


Men allt är kanske inte lika utopiskt, eller vad sägs om Lil Waynes hus. Snacka om gated community, komplett med privat gym och till och med en övervakningskamera.


Passa på att titta på Skräp! under påsken. Utställningen håller öppet till 15 april. Gratis entré på onsdagar!

Mer information:
Projekt Skräpstadens egen hemsida
Föreningen Berglunds hemsida
Tekniska museets hemsida

Inga kommentarer: