måndag 25 juni 2012

Spännande boktips


Ett kort tips till er som gillar att läsa spännande böcker om sommaren. Då ska ni inte missa Sharon J Boltons Ond skörd.

Det är en spänningsroman som utspelar sig i ett litet engelskt samhälle där en familj med tre barn flyttar in i ett nybyggt hus granne med kyrkogården. Samtidigt kommer en ny kyrkoherde till stan, och ska ta över församlingen och öppna kyrkan som länge varit stängd för att en liten flicka ramlade ner från läktaren och dog. Men är kyrkoherden verkligen välkommen i den lilla byn med sina seder?
12-årige Tom, som flyttat in i det nybyggda huset vid kyrkogården med sin familj, börjar snart höra röster, och se skymten av en mystisk flicka som smyger omkring på kyrkogården. En flicka som hans yngre syskon kallar Ebba. Även kyrkoherden hör en mystisk röst i kyrkan, men kan inte lokalisera var - eller vem - den kommer ifrån.
Samtidigt försöker psykiatrikern Evi hjälpa en patient – en ung kvinna som förlorat sin dotter i en eldsvåda, men som är övertygad att dottern överlevt.
Det är öde hedar, lokala seder och riter, kyrkogårdar, försvunna flickor och fruktansvärda hemligheter. Det är en riktigt spännande och bra uppbyggd thriller med myspirrspännande nerv genom hela boken. Sträckläsarvarning!

Inga kommentarer: