tisdag 19 februari 2013

Februari- varför känns du som den längsta månaden?

Snön yr, pengarna är slut och det känns som en livstid till man får cykla till jobbet igen. Februari kan verkligen vara en deppig månad, och så här veckan precis före löning är allt som tråkigast. Tur att bibblan finns då! Mitt recept låter som följer:

1. Låna en kokbok som har någon typ av koka-soppa-på-en-spik-tema. Ett förslag är till exempel Fester med rester - gott och nytt av det som blev över. I den samlas tips och recept i bokstavsordning, och blandas kuriöst nog med kristna texter... Jag fokuserar på sådana tips som att pigga upp äggkoket med lökskal och vad man kan göra med överblivet ris.

2. Botanisera bland våra CD-skivor, låna musik som gör dig glad. Jag kan aldrig deppa till Aretha Franklin till exempel...

3. Parkera dig i soffan, musik i högtalarna, mat i magen. Bläddra i gamla nummer av RES, Vagabond eller varför inte någon av våra reseguider. Lonely Planets guider är ofta tjocka, utförliga och väldigt praktiska. Just nu känns guiden till Karibien, Caribbean Islands, med sitt havsblå omslag, extra attraktiv. När du planerat din semester, på lek eller på riktigt, är det dags för nästa steg.4. Du har ju naturligtvis lånat någon av våra gratis-DVDer också. De flesta klassikerna är gratis, precis som musikfilmerna, faktafilmerna och ungdomsfilmerna. Just nu längtar jag efter att se om Amarcord, Fellinis underbara skröna om 1930-talets Italien. vackrare film får man leta efter.

Så, nu har ännu en februaridag gått, och du är närmare sommaren än igår. Om du behöver, upprepa samma procedur imorgon. Men laga då något gott från geniet Lotta Lundgrens bok Om jag var din hemmafru, lyssna på Taken by Trees, läs en trädgårdsbok och avsluta med första säsongen av Seinfeld.

Inga kommentarer: