tisdag 2 juli 2013

Film till tänderna

Jag tänkte passa på att ge en hyllning till vår alldeles eminenta filmavdelning. Du hittar den till vänster i biblioteket om du kommer in genom huvudingången, alldeles före det att du kommer till barnavdelningen. Här  blandar vi allt från de allra senaste filmerna till odödliga klassiker. Oftast så får vi in nya filmer precis lika fort som i videobutikerna, och du kan hitta alla nya filmer från 2013 här. Vill du också se vilka nya filmer som finns inne just nu kan du titta här. Om du vill låna en film som inte finns inne kan du reservera filmen precis på samma sätt som när du ställer dig i kö på en bok.

  

Några tips på nya filmer kommer här: Först och främst tänkte jag tipsa om lite gammal hederlig action i mycket tjusig tappning i form av Gangster Squad. Filmen utspelar sig i Los Angeles i slutet på 40-talet, där den hänsynslöse maffiabossen Mickey Cohen håller på att ta över staden. För att stoppa honom utser polischefen en hemlig specialstyrka som ska arbeta för att sabotera Mickeys planer.

Safety not guaranteed är en skruvad, varm och väldigt rolig komedi där en journalistpraktikant får i uppdrag att söka upp en man som annonserat efter medhjälpare för en tidsresa. Det verkar som att mannen i fråga har minst ett par skruvar lösa, eller kan det faktiskt vara så att han vet hur man reser i tiden?

Sist men inte minst tänkte jag tipsa om Quentin Tarantinos senaste mästerverk Django unchained. Django är en svart slav, som efter att ha blivit befriad på ett minst sagt udda sätt slår sig ihop med världens antagligen mysigaste och charmigaste prisjägare för att hitta sin fru som sålts till en ökänd slavhandlare. Klassisk western i klassisk Tarantinoanda kan inte bli fel.

Att låna en film kostar 20 kr. Klassiker och äldre filmer är gratis att låna. Lånetiden är alltid en vecka.

Inga kommentarer: