måndag 12 augusti 2013

Teatertips: KRÄNKT-the musical


En av de bästa sakerna med hösten är alla teaterpremiärer. Sommaren kommer visserligen med gratisteater i parkerna men det blir (oftast) inte samma sak.

Den här veckan kan man tjuvstarta teaterhösten med något så roligt som en urpremiär. Och inte på vilken pjäs som helst utan den feministiska teatergruppen Lacrimosas Kränkt - the musical som de gästspelar på Stadsteaterns Skärholmen-scen.

Kränkt - the musical (regi: Liv Elf Karlén) handlar som förmodligen misstänks av titeln om en vit kränkt man/näthatare/kvinnohatare som spyr galla över feminister och kvinnor i allmänhet. Skratt som fastnar i halsen absolut men väldigt värt det. Manus är byggt kring hatiska citat från såväl flashback och kommentarsfält som betydligt mer ansedda aktörer såsom Freud och Tobias Billström.

Parallellt med Otto Mildes monologer på scenen visas videoklipp med Bianca Kronlöf, Ann Petrén och Bahareh Rasekh Ahmadi som likaledes hatiska orerar kring allt möjligt. Just samspelet mellan videoprojektionerna och scenen är kanske det allra bästa med uppsättningen, hur den huvudkränkte liksom söker stöd och bekräftelse från de tre vise männen/kommentarsfältet. Hatiska svanhopp är en annan favorit.

OBS: Musikalen spelas endast denna vecka så skynda!

Intervju med Liv Elf Karlén och Otto Milde i Feministiskt perspektiv.
Intervju med Bianca Kronlöf i DN.

Inga kommentarer: