onsdag 16 oktober 2013

Kulturnatt på biblioteket

På lördag är det äntligen dags! Kulturnatt på Lidingö med en massa spännande aktiviteter runt om i centrum. Och vi har förstås ett digert program som börjar redan på förmiddagen med det här:

De små vågornas fotspår.

Det är föreställningen De små vågornas fotspår. En interaktiv berättarföreställning av Caféz för alla åldrar. Med texter ur Zacharias Topelius sagor spolas publiken upp på en strand för att se vad som gömmer sig i sanden. En vingklippt sjöfågel, fröken Termin och Rorsman leder publiken genom sagor och sägner från havets botten. Havsgudar, sirener och sjunkna skepp ackompanjeras akustiskt på dragspel, gitarr och tamburin. De flesta biljetter till teaterföreställningarna är tyvärr redan slut, men ring eller kom in så ställer vi dig på reservlista. Har du tur dyker det upp avbokningar!

Vid lunchtid (kl 12.00 för att vara exakt) tar Musikskolan över vår scen ute i biblioteket. Då blir det en timmeslång konsert med musikskoleelever med fokus på fiol, piano och gitarr. Närmare 50 elever och lärare kommer för att spela!


Författarbesök av Mats Jonsson, Johanna Lindbäck, Lisa Bjärbo och Johan Åsard.
Mitt på dagen får vi besök av en radda förlag och fyra spännande författare under det vi kallar Förlagsmaraton! Det blir som en minibokmässa där fem inbjudna förlag berättar om höstens alla nyheter i bokväg. Representanter från förlagen Wahlström & Widstrand, Ordfront förlag, Alfabeta förlag, Bokförlaget Tranan och Gilla böcker avlöser varandra på scenen och berättar om höstens spännande nyheter. Det dyker också upp aktuella författare — och det vill du inte missa! Vi får besök av författarna Lisa Bjärbo (Vi måste sluta ses på det här sättet, Det är så logiskt alla fattar utom du) och nyblivna Läsambassadören Johanna Lindbäck (Vi måste sluta ses på det här sättet, Lite ihop) och Mats Jonsson (Monstren i skogen, Mats kamp) och Johan Åsard (Drottningens hemlighet). Förlagen har även med sig böcker till försäljning. Så det här vill du ABSOLUT inte missa!
 
Kvällens avslutande höjdpunkt: Författarscen med Johan Theorin kl 18.00! Hurra! Han är aktuell med den sista delen i Ölandskvartetten - Rörgast - och även på vita duken med Skumtimmen. Det ska bli superspännande att höra honom berätta om böckerna, som jag personligen är väldigt förtjust i. Och ni som också gillar honom eller är nyfikna - kom, kom! Vi har delat ut ett visst antal biljetter, men det kommer att finnas plats för fler.


Är du nyfiken på vad Johan Theorin själv gillar att läsa, så kan du kolla in hans fem spänningsfavoriter!

Och nu så smyglanserar vi en av tävlingarna som vi har på Kulturnatten! Använder du Instagram? Då kan du visa oss dina bilder från Kulturnatten och vinna fina priser! Så här tävlar du: Följ @lidingobibblan på Instagram. Tagga dina Instagrambilder från Kulturnatten med #biblioteksnatt. Vi utser sedan en vinnare som vi tycker bäst har fångat Kulturnatten på Lidingö och stadsbiblioteket bäst.

 
Här kan du se vad som pågår under Kulturnatten timme för timme. Och på bibblans hemsida kan du läsa hela vårt program!

Inga kommentarer: