tisdag 12 november 2013

Nya bilderböcker

En av mina arbetsuppgifter idag har varit att ankomstregistrera nya barn- och ungdomsböcker. Bland annat dök de här två godingarna upp: Mörkret längst ner av Lemony Snicket och Lunds hund av Eva Lindström.
 

Mörkret längst ner handlar om Alfred, och om Mörkret. Mörkret bor i samma hus som Alfred. För det mesta håller det till nere i källaren. Det är bra, för mörkret kan vara lite stort och läskigt. Men så en natt kryper det upp ur sitt hörn bakom tvättmaskinen och breder ut sig över fönster och dörrar, uppför de många långa trapporna. Hela vägen upp till Alfreds rum.

I Lunds hund träffar vi Lund och hans hund Kulan. Kulan gillar att ta det lugnt. Och att titta på månen. Lund gillar att bygga saker.  När Kulan säger att han tycker om månen, sätter Lund igång att bygga en rymdraket. Väl tillbaka efter rymdfärden lägger han månen på köksbordet och Kulan har fått en ny leksak. På bokens slutbild tittar Kulan längtansfullt på solen, och konstaterar att han gillar solen. Vad ska nu hända?

Visst blir man sugen att läsa? Kom hit till biblioteket och låna. Titta in i vår bibliotekskatalog för att se om de finns inne.

Inga kommentarer: