torsdag 6 februari 2014

Melodifestivalen & eget låtskrivande

Melodifestivalspektaklet har dragit igång! Och vi har böcker för kalenderbitaren som vill kunna briljera i soffan på lördagarna: Melodifestivalen genom tiderna (för de svenska tävlingarna) eller Eurovision song contest 50 år (för de internationella tävlingarna).

Känner du att du hellre skulle göra egna låtar än lyssna på andras kan detta va ett bra tillfälle att dra sig undan och pyssla med sitt. Här har jag några tips på böcker som hjälper dig igång med låtsnickrandet:

Att skriva låtar av Jonas Agnerud är en bok med tillhörande skiva för den som vill komma igång med sitt låtskrivande. Låtskrivarboken av Monica Welander handlar om att komma igång och hitta sitt eget uttryckssätt. Stora sångguiden av Daniel Zangger Borch lovar att den är "vägen till din ultimata sångröst"

...Kanske är det mest en myt att det måste vara tyst på bibliotek och att det bästa bibliotekarier vet dessutom är att gå runt och hyssja låntagare. Men rekommendationen är ändå att ni använder dessa böcker på hemmaplan - eller i replokal!

Inga kommentarer: