onsdag 23 april 2014

Världsbokdagen 23 april

Du vet väl vad det är för dag i dag?! Jo, det är Världsbokdagen, som är ett tillfälle att hylla böcker och författare och att sprida glädje kring litteratur och läsning. Det är nu 19 år sedan Unescos generalkonferens beslutade att den 23 april skulle utnämnas till World Book and Copyright Day.


Med anledning av Världsbokdagen har Unescos generaldirektör Irina Bokova sagt:
”Det skrivna ordets historia är mänsklighetens historia. Den kraft böcker har för att främja individens utveckling och skapa sociala förändringar är utan konkurrens. Böcker är på samma gång intima och djupt sociala och kan lägga grunden till långtgående former av dialog mellan individer, inom samhällen och över tid. Malala Yousafzai, den pakistanska flickan som blev skjuten av talibanerna för att hon gick i skolan sa i sitt tal till FN: ”Låt oss ta upp våra böcker och pennor. De är våra mest kraftfulla vapen”.


Vill du veta mer om dagen, titta in på Unescos hemsida.

Vilket sätt kan vara bättre att fira dagen på, än att göra ett besök på biblioteket? Biblioteket arbetar för det fria ordet, den fria kunskapen och den fria upplevelsen. Nedan kan du se några av de böcker vi på Lidingö stadsbibliotek skyltar med idag.


Inga kommentarer: