tisdag 16 juni 2015

Biblioteksbella presenterar: sommartips!

Sommarlov! Sommarläsning!

Nu har vi massor med nya tillskott på barnavdelningen som handlar om sommarens äventyr och plågor. Här har Ellen fyndat några exemplar ute i rabatten:


Nalle Brunos sommar av Gunilla Ingves passar de små barnen. I den här boken upptäcker Nalle Bruno och hunden Majsan djur och natur i en idyllisk sommarmiljö. En fint komponerad berättelse som avslutas med ett riktigt tårtkalas! Bonus med lite naturvetenskaplig fakta.


Livrädd på playan av Mari Kanstad Johnsen handlar om när Maja och hennes pappa ska semestra. Pappa är stor och tuff, bestämmer allt. Maja hänger inte riktigt med, vill göra annat. Plötsligt är pappa borta! Klarar Maja det här? En bilderbok där illustrationerna uttrycker starka, starka känslor. Fantastiskt slut.


Katten & Ekorren på sommarön av Loka Kanarp är ett seriealbum som är perfekt för barnet som börjat läsa själv. Katten och Ekorren möts för första gången på Sommarön. Ekorren badar och har skoj, men katten kan inte simma. En berättelse om vänskap och stärkande olikheter.


Alvas bästa sommarlov av Pernilla Gesén är en kapitelbok från 6 år. Äntligen är det sommarlov och mamma och Alva ska åka till det härliga sommarhuset med Fabians familj! Men mamma är inte glad och inget blir som de tänkt sig. Tur att sommaren inte bara har mörka moln, här ryms både drama, allvar, sol och skratt. Gillar du boken finns det elva stycken andra böcker om Alva!

Inga kommentarer: