onsdag 30 september 2015

Biblioteksbella presenterar: Jessica

Då och då har vi den stora glädjen att få ta emot prao-elever här på bibblan. De senaste två veckorna har vi fått lära känna den fantastiska Jessica, som har varit oss behjälplig med en mängd saker. Hon har bland annat varit med på våra babyträffar, satt upp återlämnade böcker på sina rätta platser i hyllorna, träffat högstadieelever på bokprat, plastat in böcker, ankomstregistrerat tidskrifter och deltagit på vårt språkcafé. Hon har även suttit med på olika, mer eller mindre, roliga möten, fått se hur fjantigt och hysteriskt roligt det kan vara bakom kulisserna när vi tar våra Instagram-bilder och släpat mattor och möbler från källaren och tillbaka igen. Hon har alltså fått prova på det mesta som en bibliotekarie kan tänkas syssla med under dagarna. Naturligtvis gjorde vi även en traditionsenlig prao-intervju med Jessica.


Hej Jessica! Berätta lite om dig själv.
Jag heter Jessica Torstensson och är 15 år gammal. Jag går på Bodals skola i klass 9A.

Hur är det då?
Det är ganska bra. Jag trivs i klassen, även om den kan vara lite rörig ibland. Mitt bästa skolämne är nog bild och mitt värsta är matte.

Vad händer i livet annars då?
Jag bor i Baggeby i en lägenhet tillsammans med mina föräldrar, vår katt och mina två marsvin. Djur är mitt största intresse, jag rider bland annat. I framtiden vill jag jobba med djur på något sätt. I övrigt gillar jag att rita, läsa och skriva.

Nu när du säger läsa, vad gillar du för böcker?
Jag läser mest fantasy. Harry Potter är såklart en favorit. Sedan gillar jag även bokserien Mercy Falls vargar av Maggie Stiefvater och Legend-serien av Marie Lu.


Här har ni Jessica!
Så här skriver Jessica om Champion, den uppslukande finalen i Legend-trilogin:

"Champion är den sista boken i en serie skriven av Marie Lu, den första boken heter Legend och den andra Prodigy. Jag har läst alla tre böckerna i serien och de är otroligt spännande och bra. Om man gillar böcker som Hungerspelen eller Cirkeln, kommer man troligtvis att gilla de här också. Det händer väldigt mycket i böckerna så man blir aldrig uttråkad. Det är mycket action, sorgliga stunder och kärlek. Huvudpersonerna är June och Day. De lever i två helt olika samhällsklasser. June i den rikare och Day i den fattiga. Böckerna utspelar sig i ett framtida USA, som är uppdelat i republiken och kolonierna. Mer tänker jag inte skriva för resten får ni ta reda på själva genom att läsa böckerna.
Men som sagt extremt bra böcker. Jag rekommenderar dem starkt!"

Tack, Jessica! Det har varit jätteroligt att ha dig här!
Inga kommentarer: