Om Biblioteksbella

Vi som skriver på Biblioteksbella är:

Hedda


Hedda jobbar som biblioteksassistent och tar hand om tidskrifterna på biblioteket. Förutom det så pluggar hon på Bibliotekshögskolan, klappar katter och försöker hinna läsa böcker däremellan. All litteratur med tema som inleds av prefixet dys- uppskattas. Älskar även välillustrerade bilderböcker och serier.
Lisa


Lisa är bibliotekarie och jobbar med program, webb och sociala medier. Pysslar också med språk, lättläst litteratur och håller i bibblans språkcafé. Hon klappar katter och tycker mycket om text i kort format. Noveller och poesi med svärta, vemod och språkliga äventyr är extra delikat.Petra


Petra är bibliotekarie och förrymd norrbottning med ett förflutet i mediebranschen. Hennes fyra husgudar heter Morrissey, Neil Gaiman, Stephen King och Donna Tartt och hon läser helst Den hemliga historien-romaner, ungdomsdystopier, pirrande skräck och smarta deckare. Jobbar med program, marknadsföring, webb och sociala medier.Pontus


Pontus är biblioteksassistenten som jagar försenade böcker, spelar amerikansk folkmusik på olika stränginstrument och helst läser historia, filosofi eller science fiction.

Victoria


Victoria är gammal Kramforsbo och kemilärare, men bor nu i Midsommarkransen och vikarierar som bibliotekarie. Hon gillar att titta på tv-serien Breaking Bad, att löpträna med Nine Inch Nails i lurarna och att läsa Sofia Olssons tecknade serier. I övrigt är hon passionerat förälskad i svensk arbetarlitteratur och tycker att ”Yarden” av Kristian Lundberg och ”Kvinnor och äppelträd” av Moa Martinson är två av de bästa böcker som skrivits.